Mag ik met de wagen naar het buitenland?

Als u een wagen huurt in België, mag u er zonder problemen mee naar de volgende landen rijden: België, Denemarken, Duistland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland. U mag de wagen niet gebruiken op eilanden, noch mag u bestelwagens en voertuigen van groep L gebruiken op Italiaans grondgebied.

Het achterlaten van personenwagens kan in overleg met het kantoor van vertrek, hierbij is een extra kost na te vragen bij de rental agents. Voor bestelwagens en minibussen is de achterlating in het buitenland niet mogelijk.

naar boven

Welk type wagen kan ik huren?

Avis biedt meer dan 40 verschillende modellen personenwagens te huur aan, van de compacte VW Polo tot de luxueuze Mercedes E. Laten we vooral onze monovolumes (VW Sharan of Renault Espace) en bestelwagens niet vergeten (VW Caddy, Peugeot Boxer). Op deze manier kunnen wij voldoen aan al uw noden: verplaatsingen in de stad, vakantie, bedrijfswagen, verhuis…

Al onze huurwagens zijn maximaal 6 maanden oud en worden steeds in de beste staat onderhouden om u een maximale veiligheid te garanderen. Vóór en na elke wagenhuur wordt het voertuig volledig nagekeken en gereinigd. Sinds enkele jaren zijn bijna al onze wagens standaard uitgerust met GPS. Bijkomende uitrusting zoals een babystoeltje, kan ook gehuurd worden.

Kan ik een exact wagentype reserveren?
Onze wagens worden ingedeeld in categorieën volgens hun specifieke eigenschappen, de categorie wordt met een letter aangeduid. Avis garandeert u een wagencategorie, niet een specifiek wagenmerk of type.

naar boven

Ophalen en terugbrengen van de wagen

De wagen oppikken 


Wanneer u de huurwagen gaat ophalen, moet u uw rijbewijs + identiteitskaart + kredietkaart (VISA of Mastercard) op naam bestuurder bij zich hebben. Let op! Pre-Paid kaarten worden niet aanvaard! Bancontact of cash worden enkel aanvaard voor bestelwagens.
 
Indien u extra diensten wenst (bijkomende dekkingen, bijkomende bestuurder, kinderzitje ...) kunt u dit aan de rental agent doorgeven. Deze diensten worden dan vermeld op het huurcontract, dat moet getekend worden. De wagen wordt samen met de klant nagekeken. De klant krijgt dan de sleutel en de boorddocumenten.

De wagen terugbrengen
 
Het voertuig kan ten allen tijde worden teruggebracht, ook buiten de openingsuren, dit best wel in samenspraak met het desbetreffende kantoor. De volgende dag wanneer het kantoor opnieuw open gaat, voeren onze mensen de controle uit en houden u op de hoogte indien dit nodig zou zijn. Tot op het ogenblik van heropening blijft u aansprakelijk voor het voertuig.
 
Het kan zijn dat u het voertuig vroeger wenst terug te brengen omdat u het niet meer nodig heeft. Dat kan uiteraard in samenspraak met het kantoor.


Tussen al onze stations in België is 'one way' mogelijk voor de personenwagens. U kunt voor een kleine kost van €12 + BTW het voertuig achterlaten in een ander station dan waar u het oppikte op voorwaarde dat u dit vermeldde bij de reservatie. Indien u de wagen aflevert bij een ander station dan vermeld op het verhuurcontract, wordt een vergoeding van € 25,00 (excl. btw) aangerekend. Bestelwagens moeten steeds teruggebracht worden naar het station van oorsprong. Internationale one ways zijn ook mogelijk voor personenwagens, hier zijn steeds extra kosten aan verbonden. Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij onze rental agents.
 
De wagen moet met een volle brandstoftank teruggebracht worden. Als dit niet het geval is, zullen u naast de prijs van de brandstof extra kosten aangerekend worden voor de service.
 
Kan de wagen geleverd/opgehaald worden?

Tijdens de openingsuren kan de wagen, tegen een bijkomende vergoeding, geleverd en opgehaald worden op een locatie van uw keuze. Voor meer inlichtingen over deze service, neemt u best contact op met uw Avis-kantoor.

naar boven

Wat bij pech/ongeval?

Als u bij een ongeval betrokken raakt, moet u het volgende doen:

- de namen en adressen van alle betrokken personen en/of getuigen schriftelijk verzamelen
- in geen geval erkennen dat u in fout of aansprakelijk bent
- het voertuig niet verlaten zonder de veiligheid ervan te verzekeren
- onmiddellijk de politie bellen wanneer een derde in fout is of wanneer er gewonden zijn
- het aanrijdingformulier invullen en terugsturen naar Avis Kortrijk, Kuurne, Industrielaan 24/100 (ook indien een PV werd opgemaakt door de politie)
- het voertuig onmiddellijk naar de verhuurder terugbrengen zodat een expertise kan uitgevoerd worden

De dekkingen CDW/Super CDW kunnen opgeheven worden wanneer duidelijke nalatigheid bij het invullen van het aanrijdingformulier wordt vastgesteld.


Avis doet al het mogelijke om technische defecten of pech te voorkomen:

Wanneer u toch te maken krijgt met een technisch/mechanisch defect of panne, neem dan zo snel mogelijk contact op met AVIS assistance (24u op 24 en 7 dagen op 7) op 02 703 11 00. Tijdens de kantooruren kunt u ook contact opnemen met het dichtst bijzijnde Avis-kantoor.

Als u in het buitenland bent, kunt u contact opnemen met het Avis-kantoor in uw buurt of op het nummer +32 (0)2 703 11 00.

In geen geval mag u de wagen laten herstellen zonder formeel voorafgaandelijk akkoord van Avis.

naar boven

Adres

AVIS KUST : Sint-Pieterskaai 9, 8000 Brugge
TEL: +32 50 39 44 00

AVIS Oostende luchthaven : Nieuwpoortsesteenweg 889, 8400 Oostende
TEL: +32 59 23 36 22

AVIS KORTRIJK : Industrielaan 24/100, 8520 Kuurne
TEL: +32 56 72 54 99

AVIS GENT : Voskenslaan 147, 9000 Gent
TEL: +32 9 222 00 53

Of contacteer ons via e-mail

Openingsuren

Openingsuren Kuurne:

Weekdagen: 8.00-12 en 13.00-17 uur.
Zaterdagvoormiddag: 8-12 uur.

Openingsuren Brugge en Gent:

Weekdagen: 8.30-12 en 13.30-17 uur.
Zaterdagvoormiddag: 9-12 uur.

Gesloten op zon- en feestdagen.
Buiten kantooruren na afspraak.

Over ons

AVIS WEST-VLAANDEREN is een autoverhuurbedrijf met hoofdkantoren te Brugge (Avis Kust), Kortrijk (Avis Kortrijk) en Gent (Avis Gent).
Verder hebben wij ook nog een agentschap in Oostende op de luchthaven.

Wij staan dan ook altijd en overal paraat om u bij te staan bij uw behoeften.